Vind jouw beste deal!

Energie vergelijken

Vind jouw beste deal!

Wil je graag op je energierekening besparen? Met onderstaande vergelijker vergelijk je verschillende goedkope energie leveranciers. Elke leverancier heeft aantrekkelijke energie aanbiedingen. Om energiekosten goed te kunnen vergelijken, raden wij je aan om bij het vergelijken je postcode en huisnummer in te vullen.

contact besparen home

Goedkope energie vergelijken

Op zoek naar de beste deal voor energie? Wij vergelijken de volgende aanbieders voor jou:


Energie besparen

Iedereen bespaart graag op energie. Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Sommige energiebesparende maatregelen zijn gratis en bij andere moet je geld investeren om te kunnen besparen. Via onze onafhankelijke vergelijker kun je goedkope energie vergelijken en kies je het contract dat bij jouw situatie past. Één van onze tips is besparen op je energierekening. Dit kun je eenvoudig doen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Hieronder vind je een overzicht met verschillende energieleveranciers. Deze vergelijker geeft je een onafhankelijk energie advies en kan je tot wel €450,- per jaar besparen! Benieuwd naar onze andere tips om te besparen op energieverbruik of andere geld besparende maatregelen? Neem eens een kijkje bij onze bespaartips. Hier vind je het laatste bespaarnieuws.

Klantenservice

Heb je een vraag over hoe je het beste kunt besparen in jouw situatie? Neem contact op!

 

Contact opnemen    WhatsApp

contact besparen home

contact besparen home

De beste deal in energie

Niemand betaalt graag te veel voor energie. Daarom zijn we op zoek naar de beste deal. Het liefst in twee minuten. Daar helpt Besparen.nl je graag bij! Met de slimme tools op onze website vind jij binnen 2 minuten de beste energie deal. En als je er toch zelf niet helemaal uitkomt? Bel of app dan even met een van onze experts.

Nieuwsbrief

Wil jij graag meer tips en aanbiedingen ontvangen om nóg meer te besparen? Schrijf je in!


contact besparen home

Nog meer besparen?

Benieuwd waar jij nog meer op kunt besparen? Neem ook eens een kijkje bij onze andere vergelijkers!

Autoverzekering
Bereken jouw voordeel
Direct vergelijken
Sim Only
Data, sms en bellen vergelijken.
Vergelijk direct
Alles-in-één
Een goedkoper abonnement?
Direct afsluiten
Smartphone
Smartphones vergelijken?
Vergelijk nu!
Bespaartips
Lees onze blogs met bespaartips.
Lees verder

Energie vergelijken

Met behulp van onze energie vergelijker kun je direct de energietarieven van verschillende aanbieders vergelijken. Er worden verschillende leveranciers vergeleken. Dit resulteert in verschillende energie aanbiedingen die van toepassing zijn op jouw woonsituatie. Wij raden je aan om je gegevens in te vullen en op basis van deze gegevens een vergelijking te maken.

Goedkope energie vergelijken

In onze energievergelijker kun je eenvoudig energie vergelijken. Wij geven je de beste aanbiedingen op basis van jouw woonsituatie en jouw gegevens. Via onze vergelijker kun je niet alleen goedkope energie vergelijken, maar ook direct afsluiten. Je kunt hierdoor veel geld besparen op je energie. Daarnaast krijg je vaak ook nog een welkomstkorting. Gebruik dus onze vergelijker om goedkope energie te vergelijken.

Overstappen energie

Wil je graag overstappen naar een andere energieleverancier? Het kan zijn dat je wilt overstappen van energiecontract, omdat je niet tevreden bent over de huidige leverancier of omdat je kunt besparen op je energierekening, of allebei! Wanneer je energiecontract binnen twee maanden afloopt, kun je eenvoudig overstappen via onze energievergelijker.

Energieleveranciers vergelijken

In onze energievergelijker kunnen verschillende energieleveranciers worden vergeleken. Dit zijn leveranciers zoals Nuon, Essent, Oxxio en Budget Energie. Niet alle energieleveranciers zijn beschikbaar in de regio waar je woont. Het is daarom goed om te vergelijken op basis van je postcode en huisnummer. Je kunt meerdere leveranciers selecteren met het “vergelijk” vakje. Hierdoor vind je direct de energiedeal die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.

Energietarieven

Wanneer je een energiecontract afsluit, kun je kiezen uit twee verschillende energietarieven: vast of variabel. Wanneer je een energiecontract afsluit met een vast tarief, betaal je elke maand een vaste prijs voor energie en stroom. Bij een vast tarief ontvang je vaak ook een welkomstkorting. Wanneer je kiest voor een variabel tarief, betaal je niet elke maand hetzelfde bedrag. Energieleveranciers veranderen het tarief twee keer per jaar. Als de energietarieven zakken, betaal je minder. Wanneer de energietarieven stijgen, betaal je dus meer. Dit kan voordelig zijn, maar bij een stijging ook nadelig uitpakken.

Groene stroom

Wanneer je voor groene stroom kiest, kies je voor stroom die afkomstig is uit een duurzame energiebron. Dit is bijvoorbeeld wind- of zonne-energie. Wanneer je kiest voor groene stroom, weet je zeker dat de leverancier bijdraagt aan het verduurzamen van energieopwekking. In onze vergelijker kun je kiezen voor duurzame leveranciers. Je kunt ook kiezen voor groene stroom dat in Nederland opgewekt is.

Netbeheerder

Wanneer je energie vergelijkt, kun je niet kiezen op basis van de netbeheerder. Dit is wettelijk vastgesteld. Een netbeheerder regelt de transport van energie en gas in een bepaalde regio. Ook verzorgt de netbeheerder het onderhoud van elektriciteits- en gasnetwerken. Wie jouw netbeheerder is, is dus afhankelijk van de plaats waarin je woont. Hierdoor kunnen de kosten per postcodegebied verschillen. Je betaalt netkosten om gebruik te maken van het netwerk. Deze netkosten betaal je aan je energieleverancier. Je energieleverancier draagt deze kosten weer af bij de netbeheerder.

Energiecontract opzeggen

Heb je een energiecontract voor een bepaalde tijd? Hou dan altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Wanneer je dit voortijdig opzegt, heb je kans dat je een opzegvergoeding moet betalen. Het kan ook zijn dat je bij je volgende contract dan geen welkomstkorting krijgt. Wanneer je huidige energiecontract binnen twee maanden afloopt, kun je overstappen naar een andere energieleverancier. Je nieuwe energiecontract gaat in wanneer je huidige energiecontract is afgelopen. Wanneer je een energiecontract voor onbepaalde tijd hebt, kun je op elk moment overstappen naar een andere energieleverancier.