Vind jouw beste deal!
BesparenEnergie

Hoe kun je op een snelle manier energie besparen?

Leestijd: 2 minuten

Hoe kun je op een snelle manier energie besparen?

Even een lekker bakkie koffie of thee zetten, je telefoon opladen, stofzuigen, de was doen, koken… Allemaal dagelijkse handelingen die voor de meeste van ons heel vanzelfsprekend zijn. Hoewel we blij zijn met de apparaten die deze handelingen mogelijk maken, zijn we minder blij als we de energierekening weer mogen betalen. Gelukkig zijn er snelle manieren om te besparen op je energierekening. We zetten ze voor jou op een rijtje.

Energie besparen vanaf €0,-

Energie besparen hoeft geen geld te kosten. Vaak kun je al energie besparen door op een aantal kleine huishoudelijke handelingen te letten.

Het voorkomen van sluipverbruik

Je kunt sluipverbruik van elektrische apparaten voorkomen door gebruik te maken van stekkerdozen met een aan-/uitschakelaar. Wist je bijvoorbeeld dat een oplader altijd energie verbruikt? Ook als je geen apparaat aan het opladen bent? Dit komt omdat er een gesloten stroomkring in de oplader zit die niet uitgeschakeld kan worden. Ook elektronische apparaten die standby staan zoals je TV, radio of koffiezetapparaat, verbruiken energie. Als je langdurig op vakantie gaat, is het verstandig om de stekkers van je apparaten uit het stopcontact te halen. Eventueel kunt je zelfs de stroomvoorziening in bepaalde ruimtes uitzetten. Dit gaat via de meterkast.

Het besparen op het gebruik van de wasdroger en strijkijzer

Het filter in de wasdroger vangt tijdens een droogbeurt veel stof op. Door dit filter na iedere droogbeurt te reinigen, blijft de wasdroger efficiënter drogen. Als de was nog een beetje vochtig is, is het eenvoudiger om te strijken. Door je wasgoed niet volledig te drogen, bespaar je op de kosten voor het gebruik van je wasdroger én van je strijkijzer.

Het verwarmen van het huis

De warmte in het huis is beter geïsoleerd als je gordijnen en deuren gesloten houdt. Let er wel op dat de gordijnen niet voor je radiator hangen. Door structureel alle deuren (ook de tussendeuren) in huis gesloten te houden, gaat de warmte niet naar een hal of onverwarmde kamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *