Vind jouw beste deal!
Overig

Bespaar tot 25% op je motorverzekering met een SCM goedgekeurd alarm

besparen op motorverzekering met slot
Leestijd: 2 minuten

Bespaar tot 25% op je motorverzekering met een SCM goedgekeurd alarm

We kunnen je natuurlijk besparingstips geven die je al weet, zoals bijvoorbeeld de premie per jaar betalen, maar dat weten de meesten van ons wel. Wat veel mensen echter niet weten is dat sommige verzekeraars korting geven als je een SCM goedgekeurd alarm op je motor laat installeren. De reden hiervoor is dat motoren een gemakkelijk doelwit zijn voor dieven en met een SCM goedgekeurd alarm is het risico op diefstal veel minder.

Let op: er zijn ook motorverzekeraars die juist eisen dat je een SCM goedgekeurd alarm neemt en dus geen korting geven.

SCM-beveiliging verschillen

Veel motoren hebben een startonderbreker ingebouwd die onder SCM-beveiliging klasse 1 valt. Dit type beveiliging is wenselijk maar is meestal niet afdoende om tot 25% korting te krijgen. Meestal is de eis SCM klasse 3 beveiliging. Dit systeem bestaat uit een startonderbreker, alarm en voertuigvolgsysteem.

SCM alarm kopen of laten inbouwen

Alarmsystemen van goede kwaliteit die SCM goedgekeurd zijn gewoon te koop. De prijzen verschillen enorm. Van enkele honderden euro’s tot bijna duizend euro. Als je het alarm zelf inbouwt moet deze wel nog goedgekeurd worden door een erkend inbouwbedrijf. De kosten hiervan verschillen ook flink en liggen pakweg tussen de 50 en 150 euro.

Als je zelf twee linkse handen hebt kun je het alarm ook laten inbouwen. Dit kun je het beste laten doen door een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf. Wellicht is dit de beste keuze. Allereerst is het niet per se duurder dan zelf inbouwen en ten tweede weet je zeker dat het direct goed is.

Hoeveel bespaar ik op mijn motorverzekering?

Het is lastig aan te geven hoeveel je bespaart op je motorverzekering. Dit heeft te maken met verschillende factoren, het type verzekering, je leeftijd en de waarde van je motor. Dit zijn enkele factoren die meespelen in de totstandkoming van je premie. Hoe hoger de premie is des te sneller je het alarm terug verdient.

Krijg ik ook korting door gebruik van een ART gekeurd slot?

Een ART gekeurd slot is bijna altijd een standaard beveiligingseis. Nagenoeg alles verzekeraars eisen een ART4 of een ART5 gekeurd slot. Wel is het verstandig om precies te weten wat de beveiligingseisen zijn. Soms zijn ze nogal streng. Zo wordt er wel eens gevraagd om twee ART gekeurde sloten te gebruiken.

Je kunt wel besparen op een ART slot. Sloten die het ART keurmerk hebben uit eenzelfde klasse zijn voor een verzekeraar gelijk aan elkaar. Met andere woorden als een verzekeraar een ART4 slot eist dan maakt het merk niks uit. Je kunt dus gewoon via Google zoeken op “ART4 slot kopen”. Je vind dan gespecialiseerde webshops, zoals bijvoorbeeld motorsloten.eu. Alle sloten die zij aanbieden zijn ART gekeurd. Daarnaast bieden zijn goedkopere ART sloten aan. Deze sloten zijn niet per se van een bekend merk, maar zijn qua keuring tenminste net zo goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *